Vakok és gyengénlátók   RSS

Magyar Kultúra Napja - 2014. január

Az Év Levéltári Kiadványa díj 2014 ünnepélyes átadó rendezvénye

Magyar Levéltárosok Egyesülete

● 2015. január 22.

A Magyar Kultúra Napja alkalmából kerül sor Az Év Levéltári Kiadványa Díj átadására, több szakmai kategóriában. A díj elsődleges célja a levéltárak kultúramegőrző, kultúrateremtő szerepének, tudományos eredményeinek bemutatása, ismertetése, népszerűsítése, a levéltári intézmények szellemi műhelyeiből kikerülő kiadványok középpontba állításával.

 
Az Év Levéltári Kiadványa Díj pályázatokat a magyarországi közlevéltárakból, a Magyar Nemzeti Levéltár tagintézményeiből, nyilvános magánlevéltárakból, valamint a határon túli magyar vonatkozású iratanyagot őrző egyházi levéltárakból várta egyesületünk.

A díj elsődleges célja a levéltárak kultúramegőrző, kultúrateremtő szerepének, tudományos eredményeinek bemutatása, ismertetése, népszerűsítése, a levéltári intézmények szellemi műhelyeiből kikerülő kiadványok középpontba állításával. A levéltári intézmények évente több tucat kiadvánnyal gazdagítják a tudományos, ismeretterjesztő, forrásközlő és szakmai kiadványok sorát. Ez a bő termés méltó arra, hogy bemutassuk és népszerűsítsük, a legjobbjait pedig díjban részesítsük.

A díjátadó ünnepség programja>>

Videók a díjátadóról>> [1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] 

Réthelyi Miklós volt NEFMI miniszter, az UNESCO Magyar Bizottsága elnöke