Vakok és gyengénlátók   RSS

„Hátország a háborúban” kiállítás megnyitója -MNL Országos Levéltára

kisebb betű nagyobb betű e-mailben elküld nyomtatás

Levéltárak éjszakája

MnL – Országos Levéltára

2014. június 21. (szombat), 14:00-24:00
(1014 Budapest, Bécsi kapu tér 2-4. és1014 Budapest, úri utca 54–56.)

Az idén első ízben az MnL – Országos Levéltár és a Cseh Tamás Archívum közösen vesz részt a Múzeumok Éjszakája programjaiban. A két épület között I. világháborús katonai egyenruhába öltözött hagyományőrzők segítségével kísérjük át a vendégeket a másik épületbe. A Múzeumok Éjszakája rendezvényünk centrumában az I. világháború és annak hatásainak sokoldalú bemutatása áll. egyrészt az I. világháború társadalmi hatásait bemutató kiállítás az MNL Országos Levéltárban őrzött dokumentumok közül olyan levéltári forrásokból válogat, melyekkel érzékeltethetők a „nagy háború” mélyreható változásai az emberek életében, a gazdasági és szociális viszonyok területén, a nők helyzetében, a lakosság közhangulatában, az emberek mentalitásában és gondolkodásában.
A kiállítás mellett egy nemzetközi divattervező csapat I. világháború által megihletett női és férfi ruhakreációkat mutatnak be, amit a csoport vezetője divatbemutató előadásokkal fűszerez.
A gyerekeket és felnőtteket az ehhez a korhoz kapcsolódó játékokkal, kvízekkel és egészségügyi játékos gyakorlatokkal várjuk. A Cseh Tamás Archívum is megnyitja kapuit, ahol az udvaron élőzenei koncertekkel és vetítésekkel kedveskedünk vendégeinknek. Rossz idő esetén az Archívum első emeleti termeiben várjuk látogatóinkat – amely az udvari koncert ideje alatt is megtekinthető.


Tudósítás>>